Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I väntan på att en stol ska bli ledig

 

 
Denna satans dag då jag 
släppt loss ilskan 
 
Min puls stegras och en 
blodröd dimma skymmer sikten 
 
De lägger mig, ja de 
lägger mig på en brits
och binder mig med 
kättingar 
 
Jag hör hur de torterar 
människor i rummet 
bredvid mig 
 
Läkarna,snabbutbildade 
slaktare, kommer ut blodiga 
och nöjda 
 
De hänger upp mig i krokarna 
bland de övriga patienterna 
 
Chefskirurgen kommer in
med en motorsåg och flinar 
lömskt 
 
Vi måste anpassa dig så
att du kan vara med på 
sjukhusets freak show turné 
 
Plötsligt vaknar jag och ser 
att en stol blivit ledig i 
väntrummet 
 
 
 

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 321 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2018-10-15 17:24

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Man upphör aldrig att chockeras. Södersjukhuset kallades en gång för "Slakthuset". Var det där allt detta hände?!
2018-10-16

  Blomma-Stjärna VIP
Precis så skulle jag också kunna uppleva det om jag satt i väntrummet på Kirurgen (tänker nu ordet curage - men inte hjälper det - eller? - morfin är väl bättre? eller att bara gå därifrån "stolt döende" - ja, du ser dina dikter engagerar!
2018-10-15

  Goraxy 89 Orion VIP
Blixtrande fyndig väntrumsmardröm !

Gillar !!!
2018-10-15

    ej medlem längre
Shit! En riktig rysare och som vanligt fantastiskt skrivet som berör... Jag ryser!!
2018-10-15

  Kungskobran VIP
Härligt markaber, mer.
2018-10-15

  Kungskobran VIP
Knivhjältarnas parad
gör ingen människa glad
ett litet snitt fixar allt
säger dom kallt
hur det går
om tio år
är ej mitt probem
det gäller att hålla
upp sitt sken
Risken för infektion
är fem procent
men det har aldrig hänt

2018-10-15

    ej medlem längre
Döden i omloppsbana
kring livet.
2018-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten