Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Söndagstankar 2018 10 21 Livets mening

Människan behöver mening i tillvaron. Hon söker livets mening. Den kan innebära att arbeta för överlevnad, eller att utvecklas och få balans.

I vårt samhälle är överlevnaden garanterad, och vi kan gå vidare till de högre målen utveckling och balans.

Ändå går många baklänges. Vi finns på den primitivare överlevnadsnivån, i stället för med högre syften. Beror det på samhällets ohälsa?




Övriga genrer av Poeten Salvador VIP
Läst 310 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-10-21 09:49



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Visst kan det vara så. Inte ens överlevnad är garanterad. Tänker på hemlösa och psykiska sjuka. Bra text att fundera på.
2018-10-21

  Marita Ohlquist VIP
Bra text att läsa och begrunda!
Alla mår inte bra i dagens samhälle, bara att konstatera!
2018-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Poeten Salvador
Poeten Salvador VIP