Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I nattens skugga

Nu sänker sig natten över mitt hjärta
Suddar ut alla färger ur mina sorgsna ögon
Strör stjärnstoft i hela min oroliga kropp
Får den att klia av trötthetens tyngd
Ja nu önskar jag inget hellre än att få sova

Men i samma stund som jag slår ihop boken
Och släcker lampans sken för mina ögon
Då kommer herr Ågren och kusin panik
De sätter sig på varsin axel och börjar viska
De hemskaste sagor som någonsin berättats
Får hela min kropp att skaka och skälva

Så jag fruktar den stilla natten som ska ge
Vila och ro åt min trötta kropp
Ty det är bara panik och ångest som finns
När lampans sken bytts ut mot nattens
Alla vackra stjärnor och månens silversiluett




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-10-15 23:08



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Full av känslor i beröring
2018-10-18

  Johan Strömstedt
Så väl beskrivet. Du får med hela eländet i tre stycken. Tycker du är väl värd att få somna in för en ostörd nattsömn.
2018-10-18

  Marita Ohlquist VIP
Starkt berörande text som väcker tankar och känslor!
2018-10-16

  Lottie Ålhed VIP
Vacker text om ångest och månens silversiluett
2018-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP