Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(autobiographic work in progress för scen)


Den Äckliga

jag är
Den Äckliga
för jag såg bacillskräckens kalla hand och hårda kall
och jag tog rädslan för mörkret och fallet och all skräck och skrek
ta mig upp på höjderna och släpp mig fri
låt mörkret äta mig utifrån och in
låt svärtan täcka mitt väsen
jag är ditt smuts ditt mörker
jag är den tomma duschen
skammen uschen
festivalernas lera
jag är renlighetens lärors värsta mardröm
jag är en navelludd på bästa sändningstid
för jag äter all den gamla maten
alla rester alla mögligheter
alla avslagna ölheligheter
och jag älskar att äta godis från marken - jag letar
skatter som jag samlar
jag räknar hålen i mina kläder som segrar
dagarna utan duschar som lyckliga elever
till livstecknens fläckars profetiska punken lever
jag ser trasslet i mitt hår som kärleksmanifestationer
till hårborstens frånvaro
jag borstar håret baklänges
jag är den som sitter på golvet
jag samlar dammet i min själ
jag är allergisk mot mina egna ögonbryn
jag vill ha mascaran under ögonen
läppstiftet på snedden
på dina läppar
och jag vill aldrig byta lakan
jag byter saliv
och lever för alltid i stundens underkläder
jag är ett kärlekssmuts
jag är malkaven
som ni låser in
jag samlar på galningar
utan hämningar
jag är inte rumsren
jag är ett skrikande rum på två ben
jag en den största frihetstörsten
skavet som måste störtas
existensen desinficeras
sprita tankarna rehabiliteras
äcklet det är diagnosticerat
normen är klinisk, den är kliniskt ren
men jag har kapat mina bojor
slutat lita på rosa
för jag är ett troll en trasselsudd
jag är ett luddigt minne dagen efter
som vill vakna dränkt i dina dofter
ge mig ljumma gamla kaffekoppar
ge mig ljudande rapar i mängder
förbjudna spottloskor i längder
följ mig in på hemlighuset
vi kan kissa i kors
och skratta åt nödiga poeter
låt oss vältra oss i allt vad äckel heter
låt oss löpa kroppars gatlopp
vara varandras menskopp
rinnande hopp
och tankes avloppslösarpropp
låt mörkret äta oss inifrån och ut
någon annan bestämde ändå var vår frihet tog
slut




Fri vers (Spoken word/Slam) av Linnea Risinger
Läst 289 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-10-16 01:42



Bookmark and Share


  cilax VIP
den är bra
2018-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Linnea Risinger
Linnea Risinger