Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Samverkan är a och o för att ett älskat litet liv ska kunna få utvecklas till en trygg individ som känner sig älskad och kan älska ...


Laddade perspektiv på ett oskyldigt liv ...

... skiljer sig åt
i allt väsentligt
mellan oss
så här långt efteråt ...

Utifrån din utsiktsplats i livet
låter du det som definierar dig
utgöra grunden för 
hur du tolkar perspektivet

på det oskyldiga liv
vars liv 
trygghet
och existentiella 
minst sagt speciella
aktuella situation

utifrån våra skilda perspektiv
är givet

Att mitt perspektiv
liksom min intention
skiljer sig från ditt
är nog rätt lätt att förstå

betraktat utifrån
våra vitt skilda positioner
där vi betraktar 
samma oskyldiga älskade liv

vars framtid avgörs
av vår förmåga
att släcka den svartglödgade låga
vilken utan närmare reflektion
i det närmaste kan sägas
vara det som i allt väsentligt
bränner förutsättningen
för att finna svar
på hur

vi kan hjälpa denne
älskade unge pojke
att få bättre alternativ
till situationen 
han på grund av oss
just nu befinner sig i 

Alternativ
vilka oberoende av
våra olika perspektiv
skänker honom förutsättningar
för att kunna utvecklas till
den underbart fina unga man
jag vet att att han inom sig har
ännu en hel del av kvar

och som intet annat vill
än att få möjlighet att få bli
den han önskar och vill

Och inte som nu
känna sig som ett spill
mellan två torn
på vilkas respektive topp
vilar

hans framtid
kärlek
tro och hopp ...

 

 

 

___________________________
Publicerad tidigare här i augusti 2012

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-10-16 03:01



Bookmark and Share


  annapoem
Insiktsfullt, kärleksfullt.
En röst för alla dem som kommer i kläm
2018-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP