Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det kommer an på tonen

I alla sammanhang, människor emellan, är det viktigast att man har en god ton i samtalet oss emellan.

I dag hörde jag i radions P1, Ring P1, om en lyssnare som hade skickat ett meddelande till programledaren Tomas Tengby: " Du Tomas, du ska inte vara så nedlåtande och stöddig!". Det tar jag till mig, svarade Tengby då.

Det finns många som är tondöva, men själv är jag väldigt känslig för röster.

En dag när jag ringde till Vårdcentralen och dels hade frågor om tidsbokning och ytterligare tre frågor.. Det visade sig vara långväntetid för besök, men damen i bokningen lovade att hålla koll på om det uppstod någon lucka, och det visade sig senare att det hade hon gjort.

Jag hade tre andra frågor och fick så bra och relevanta svar på dessa, varpå jag yttrade att hon var så vänlig och trevlig och att jag var glad över att få så bra svar. Jag kände att hon tog det till sig.

Det är väldigt viktigt att vi uttrycker tacksamhet och ger beröm när vi möts av människor som tar sin uppgift på allvar.

 




Övriga genrer (Kåseri) av Valter Örn VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-10-16 13:55



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Ja, blir man bra bemött, så tycker jag man ska visa att man uppskattar det.
2018-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP