Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ur priv bildarkiv


FÅNGAD I NÄTET

Väcktes plötsligt av frenetiskt ihärdigt
surrande läten,
och irriterad av att min dagstimmas
siesta blir störd,
lokaliserade jag genast varifrån det
kom.

En fluga hade tydligen trasslat
in sig i en spindels fångstväv och
skrek förtvivlat på hjälp.

Som den nu visade imponerande
överlevnadsmod och kämparanda,
beslöt jag mig för att rädda den,
för den har rätt till livet,
som vägrar ge upp.

Därefter hade jag en väldigt levnadsglad,
flygandes och surrandes liten vän,
som gjorde vad den förmådde
för att göra mig vansinnig med sitt
ideliga surrande läte,
men man kan ju inte få allt.

Spindeln däremot ser nog inte
med blida ögon på flugans räddande
hjälte.

*




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 184 gånger
Publicerad 2018-10-16 18:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP