Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På Gehennas gator..



Under gatflimrens blinkande sockel
på myllrande mark av granit
kom satan med roströd monokel
i västvärldsvisionen vit,
han kom handfast med treuddskäppen
i ett blodblekt men rödgrannt grepp
och var varnade föll på stäppen
ned treuddens skensnabba snäpp.

Var avartsavkomma hälsad
gick brännmärkt av kolets käpp
i västvärldsvisionen frälsad
av gatsatans skensnabba snäpp,
de gick i en odelad dekadans
där trevande barnsbenen tråcklar
sig fram över köldglödens glans
under gatflimrens utbrända socklar.
















Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 143 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-10-16 20:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP