Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


Dålig jord

 

I min trädgård vissnar alla blommor
Brunnen har sinat och huset är förfallet

Grannens tomt grönskar och hans fester är välbesökta

När jag tjuvlyssnar bakom häcken
hör jag hur de hånar min karga tomt

De planerar att anmäla mig till
den kommunala nämnden för
vanskötsel och förfall

En natt smyger jag mig in på
grannens tomt och trampar ner
all växtlighet

Jag sår ogräs i hans rabatter och
smyger tillbaka med skammens
rodnad på kinderna

Dagen därpå kommer medborgargardet
och slår mig sönder och samman

Jag är ogräset i deras ögon
och roten till allt ont




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 410 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-10-16 20:21

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
hämnden är (ibland) ljuv...
2018-10-17

    ej medlem längre
Lovet it!En favorit bland många favoriter
2018-10-16

  Kungskobran VIP
Av jord är du kommen
till jord skall du åter stampas ner
så medborgargardet dig ej ser
Ont skall med ont förgöras
2018-10-16

  Bodingen VIP
En helt vanlig dag i styrelsen för "Grannsamverkan mot brott"
2018-10-16

  Blomma-Stjärna VIP
åter en bra dikt om ett dåligt förhållande till omvärlden!
2018-10-16

    ej medlem längre
Bättre att hos grannen klampa, än att stå i egna jorden och stampa...
2018-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten