Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pappa

Nu när sjukdomen sakta äter din kropp
och det inte längre finns något lyckligt slut
Nu när tiden rinner ut
för dig och mig
borde jag se dig i ögonen och fråga:
Vem är du?
Du har alltid funnits där
men alltid som en skugga
alltid omgiven av en rädsla
som pansar, som skydd
från minnen som sakta ätit dig
hela ditt vuxna liv
Jag vill så gärna säga att jag älskar dig
och du har aldrig velat mig något ont
Du har gjort så gott du kunnat
ingen kan begära mer
Men jag klandrar dig för att du aldrig var svag
inför mig
Aldrig bad om hjälp när livet i dig slocknade
långt innan sjukdomen kom
Jag borde fråga
men jag bär på samma feghet inför livet som du

Du kommer att dö med svaret på gåtan:
Vem var du?
Och jag kommer leva vidare
med frågan på mina läppar




Fri vers (Fri form) av Starman
Läst 281 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-10-16 20:34



Bookmark and Share


  Hjördis Krovotskij
WOW. så. bra
2019-06-01

    ej medlem längre
Innerligt! Berör mig starkt och till tårar
2018-10-16

  Viksten
Mycket stark text
Mycket
2018-10-16

  Blomma-Stjärna VIP
stark och berörande

frågan har kanske redan frågats - utan ord!
svaret har kanske redan getts i blick och andetag!
2018-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Starman
Starman