Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt liv, del 3

Mitt liv, del 3
(Så som det kunde ha varit.)

Herr Jarl Solbrandt fick ett vredesutbrott: "För fan, ser du inte att din son mår dåligt?
Sover du, går du på lugnande eller vad i helvete är det med dej människa??"
Hur länge har Johan haft det så här?...
Märker ni inte att han är slutkörd psykiskt?
Han har blivit riktigt duktig på att hålla masken, men jag ser IGENOM den.
Ska vi åka ner till BUP ikväll? Eller ska jag ta ett snack med socialen på måndag, eller både och?" Mamman och storasystern sitter helt tysta och bara glor tomt. Vad är det som händer? Johan 17 år, gråter ymnigt. Det känns alldeles för överjävligt, men också på något vis väldigt skönt... "Ska du sitta och deppa med den där skitmusiken, som du inte är mogen för och som drar ner dej ännu djupare? Eller ska vi göra något du och jag, åka och fiska, spela tennis, kasta ditt berömda frisbeegolf?
Här kan vi fan inte sitta och titta. Jag kommer tillbaka sen och då kan vi prata om det här, om ni vill. Ni i den här familjen skulle sannerligen behöva familjeterapi av några riktiga proffs."
Johan och Solbrandt kramar varandra, mamman och syrran gråter, sen blir det en frisbeegolf på Johans egna bana i närheten.
"Vill du komma och bo hos mej ett tag Johan, frågar Solbrandt. Du kan hjälpa mej att renovera huset om du vill. Tror du behöver en paus från din mamma och övriga familjen, och ditt lilla rum." "Ja, det vill jag, tillsammans med dej får jag inte ont i magen och är nervös.
Man kan andas och säja vad man vill tillsammans med dej.
Jag slutade skolan, för jag fattade inte bara matten, sen blev det liksom dimmigt i huvudet när jag bara har varit hemma..."
"Förmodligen Johan, så är det dina trauman som gjort att du fått problem med skolan, och speciellt matten. Känn dej inte dum, du är ju en smart och duktig kille, eller hur? Du ska få hjälp med allt du har varit med om, vilket kan ta ett tag, och sen, jag lovar dej, kommer det gå mycket bättre. Jag stöttar dej på alla vis om du vill, för jag tycker att du är en sån bra kille. Intelligent, rolig, kärleksfull, begåvad idrottare, egentligen en sjujävel med brudar. Vilken himla härlig karl du kommer att bli Johan, en sån som jag, en sån som jag, ha ha ha!" Och så kramas dom igen. En frisbeegolf till. Jag inser att det faktiskt är sommar.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-10-17 17:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP