Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
minst halvvägs in i 80-talet, på väg ut att testa banorna


Barndoms Butik # 10 : Spänstig Sport

 

 

sätter vi på oss svettbanden

ska vinna varsitt set

har pappa just gett mig ett riktigt racket

inte lika lätt som badminton

många gånger större än ping-pong

nästan som rymdraket

kantänkas lika vitt och brett som hela butiken

mellan växande antal idrotter

bländade av sportstjärnor

i idogt sökande, sjujäklans spring

till högtalarnas freestyle-surrande sång

irrar ungar runt föräldrar

zick-zack genom träningsjackor

mellan skivstänger och slalomskidor

hittar man ändlösa sekunder

en limegrön bumerang

kämpar på som motionscykeln hemma

Göteborg - Gävleborg

1-0

I'm more than ten years old

gonna take some kind of gold

but never seen a really bad scene

bara lagom tufft

också försäljaren bär visselpipa i band

på bröstet precis som gymnastikmagistern

samlar sina lamm

millimetrar över flygfältets tecknade streck

startar och landar våra banor

åt skilda planeter

får ta snövita shorts & sportskjorta

som variant till alla kulörer

lördagsroligt men tisdagstungt

och tyst som en björn

börjar fatta vad backhand innebär

ute vid verkliga nätet

låtsas att racket blir visir

framför ögonens svåraste pussel

titt som tätt mellan 30-40 maskor

krossar vi myggor, knott och bromsar

till sockorna blivit svartprickiga

plockar långa bollar

fyller hinkarna med blåbär

och hjortron går inte fort

som sommarlovets vasalopp

i supernovans korta kropp

även tennis kräver sin spänst

fast siktar hellre på tresteg, kommer längre

eller höjdhopp över häcken

hälsar på molntapp

pladask i vattengrav

på nytt i startblock blir

aldrig sist upp ur kistan

skaffar dessutom skor med spikar i

funkar märkligt perfekt att springa i

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-10-17 22:44



Bookmark and Share


  Anya VIP
Vilken poetisk form av sport. Blir nästan sugen på att testa tennis så som du skriver. Levande skrivet med en touch av humor.
2018-10-23

  Nanna X
Så du sysslade med tennis och tresteg redan som 10-åring? Hade ingen aning om att du var så sportig. I min barndom var det snarare "musiken räddade mig från idrotten".

Friversformen passar finfint. Härligt när tioåringen börjar kaxa sig på engelska!
2018-10-17
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP