Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Strålande

Förlängd är ljuset från en sol som
kryper bakom täcket av dimma, så strålande
det en gång var.

Så vackert att livet kändes futtigt.
Underbart förkortat att stunden i
dina armar var livslång.

Slagen av verkligheten som slungade
sanningen med våld och lät minnet av
det ljus du bar på leva.
Så strålande det en gång var.

Önskade hellre svek och lögner än att låta
den sista stunden tillsammans vara förbrukat.
Såg ditt avtryck på töande snö och andades
av rädsla.

Försvunnen fanns aldrig som alternativ,
Oavsett hur lite det än lyser,
så ska jag se minnet av det underbara ljus du bar på.
Så strålande det en gång var.




Prosa av Max Poisé
Läst 218 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-10-17 20:13



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Man får hoppas på att de ljusa minnena överskuggar de mörka...
2018-10-20

  Öknens Ros VIP
sorgens svarta flor ligger som ett täcke över texten, du skriver med poetens svarta penna och du gör det utmärkt!
2018-10-18

  Bengt H VIP
Sorgsna sånger säger så mycket. Och så komplext utan att vara konstigt. Hela bergochdalbanan är där.
2018-10-17

  DominiQueen
Vemodigt, sorgligt men ändå i en air av ödmjuk förundran och tacksamhet ... den hårfina skillnaden, som bor i ett TACK som bär en prövad själ över raviner av bitterhet och martyrers döda, röda fyllda hav av koagulerat blod.
Ett hjärta som fortfarande slår.

Vackert Maestro Mio, Du gestaltar hur ljuset gång på gång segrar om så bara ett minne i evigheten: ljus.
Och vi älskar Dig för det, att Du håller upp ljuset, även då det flämtar. Stort.
Vet Du min vän?
Det finns inget slut ...bara nya börjor :-)

Tillgivet Din vän
i mörker som ljus
DominiQue
2018-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé