Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Halvmåne minnen.

Spela hartsfiol var ett ofog när
det gjordes höstmörker kväll.
Välhartsad kork och fiskelina
gav spöklikt gnissel.
Hade man tur kanske gubben
kastade några mogna äpplen,
när han svärande rusade ut.

Nu spelas det sorgsen sång på
nybyggd ålderdomlig tagelharpa.
Öppen blev balkongdörr, kanske detta
inspirerar Ica mannen till en
omedelbar leverans av utgallrad frukt.
Bäst att stryka taglet från brunstig hingst
med fuktat kolofonium.

© Bosse 17 oktober 2018.




Fri vers (Prosapoesi) av Bossepoet från Österbotten
Läst 141 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-10-17 20:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten