Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

- Vampyrer runt min hals.

Livrädd,
i dagsljus.

Singel upphörde att vara ensamhet,
lagom tills tårarna mötte mungiporna,
det har hänt förut.

När du kom blommade fläder träden,
intill gruset, det gulnande gräset,
om
och
om
igen,
men inte nu,
aldrig igen.

Livrädd,
i dagsljus.

Ett infekterat snurrande jordklot,
finns inte något botemedel för.

Indiankojor
stängsel,
höga hästar, utan stall,
gräset böjer väg för dig,

nätter är för långa,
hittar inte ut,
cirklar utan kanter,
gömmer inte ett enda hörn.

Livrädd,
i dagsljus.

Tatuerade ankare på inte helt läkta knogar.
Fotoautografen vek sig dubbel av skratt,
taxin stank sönderparfymerad gammal svett,
vi återvänder aldrig dit igen.

Surfade på repeat,
totalt meningslöst,
då du aldrig hört deras visslande:
vampyrerna under tegelpannorna,
utan ljus,
bakom neutrala fasader,
spegelglas sover under våningssängar,
utanför fönstren samlar världen snäckor,

fläderträden blommade när du kom,
innan jag blev livrädd ,
innan du vände om.




Fri vers (Fri form) av Ewelina Mann
Läst 137 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-10-18 09:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ewelina Mann
Ewelina Mann