Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fångas ej! Landar själv...

Lyckan är ju inget tillstånd...
Den kommer ju som tåget...
Man får ju bara vara glad
om just den stannar
vid ens station...

Ja och låter en få hoppa in
och med innan det går...

Den håller sig inte till vissa tider
inte heller till vissa dagar...
Den har inget schema alls...

Det hjälper inte ens om
man klagar över dess frånvaro...

Men jag har lagt märke till något
där den ser en glimt i ett öga
något som lyser till och upp...
Där stannar den ofta till...
Det verkar som om den
är dålig på att själva tända på...

Men att få lågan att stråla på
och vidare, det är det allra bäst på
det kan ingen annan få till eller ens slå...








Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 111 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-10-18 17:44



Bookmark and Share


    ADI Nehlin
Väl skaldat! du väcker tankar.
2018-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt