Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

- Vinglade vinglas

Plåstren saknar klister.
Jag går vilse i vinden
( kicken i sig självt)

hysteri,
jag gråter,
vet inte om jag är lycklig, förvirrad, fången eller fri?

Jag vill dö,
i en taxi tillsammans med dig.

Fryser ihjäl utan din jacka.
går vilse utan dina skor intill mina fötter.

Snårigt svart,
jag har gått vilse i vinden.

Vinglar över ett torg,
krockar med ett vinglas, som skrattar,
åt eller kanske tillsammans med mig,
stadens puls brusar upp, du syresätter hela mitt blodomlopp.

Jag vill dit, bara dit,
hysteri,
jag gråter,
vet inte om jag är lycklig, förvirrad, fången eller fri?

Jag vill dö, i en taxi tillsammans med dig.

Faller på knä, skrapar mina knän, för din skull,
samlar ihop mitt liv,
så att vi kan placera det i hyllan,samlingen hemma hos dig,
den som du finputsar lite extra varje Fredag.

Skåla, skåla,
förbannade idiot, skåla med mig!

Känslan,
når den inte!
Vågar inte släppa den fri!

Väntar i ett rödljus,
med regn piskande i mitt ansikte,
jag ber dig, snälla, ta en omväg.




Fri vers (Fri form) av Ewelina Mann
Läst 151 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-10-18 19:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ewelina Mann
Ewelina Mann