Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Till läsaren. Tenta i logik på onsdag... Foto av Nanna X.


Om sömn - en drömraga

 

Alla kan visst inte sova

själv vill jag dock säkert lova:

sömnen är en gudagåva 

 

Sov en stund så blir du fri

läs ett grand filosofi 

det är nåt att bita i

 

Man blir sömnig utav formler 

liksom avsaknad av normer

världen får dock skarpa former




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 307 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-10-19 08:48



Bookmark and Share


  Anya VIP
Heja dig som pluggar. Förstår att man blir sömnig av allt läsande. Och på engelska också. Beundransvärt.
2018-10-23

  TrollTörnTrappan VIP
Jo, logik i sig saknar ju normer, i bemärkelsen inga påbud, ingen moral, varken värderingar eller världsåskådning. Man kan förstås bli trött av att försöka agera som en dator el dyl - även om det är mentalt stimulerande emellanåt och kan kännas konkretiserande.
2018-10-21

  TrollTörnTrappan VIP
Ännu ett logiskt felslut : Alla björnar behöver sova. Nanna är ingen björn. Alltså behöver Nanna ingalunda sova.

Hur blir det emellertid med dessa satser?? : Alla björnar behöver bli väckta. Nanna sover som en björn. Alltså behöver Nanna bli väckt.
2018-10-21

  TrollTörnTrappan VIP
Logiskt felslut vore : Alla människor behöver sova. Nanna behöver sova. Alltså är Nanna en människa.

Logiskt korrekt vore : Alla människor behöver sova. Nanna är en människa. Alltså behöver Nanna sova.

2018-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X