Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Pausdikt


Fasadklättraren

 

 

Ledan tvingar ut mig 
på promenad 
Plötsligt känner jag ett
sugande läte från 
mina sneakers

Mina fötter 
förvandlas till
sugproppar

Jag klättrar ledigt upp
längs lyktstolpar

Går längs fasaden
bort mot Systrarna
Anderssons

Cafegästerna stirrar 
storögt på mig när 
jag läser dikter 
från ovan

När jag ploppar hemåt 
klättrar jag upp två våningar 
längs väggarna

Grannen på första 
våningen ser skrämd
ut när jag klättrar 
förbi balkongen

Han lär sluta med 
spriten nu

Det är så enkelt att 
klättra när man 
fått gåvan

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 405 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2018-10-19 11:42

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Det här var jättekul o bildrikt skrivet Toppen
mycket filmiskt I mitt tycke med Applåd.!
2018-10-20

  Bodingen VIP
"Ploppar hemåt" he he
2018-10-20

  Mfredrik VIP
Grym !!
2018-10-19

  limerick
Imponerande! Du kan alltså enkelt bli en”fluga på väggen”.
2018-10-19

  Kungskobran VIP
Nya höjder jag ser
när jag tittade ner
från husets fasad
en bön jag bad
låt mig inte ramla ner
jag ber jag ber.
2018-10-19

  Cikoria Blå VIP
Sådans skor önskar jag mig i födelsedagspresent.
2018-10-19

  Poeten Salvador VIP
Polisen ringde på 3 en natt. En kärlekskrank yngling hade klättrat 4 våningar, en omöjlig klättring 4 våningar över balkonger
2018-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten