Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De sista färgerna



Det är hösten och vi

det är brända färger
vått och prassel

det är huvuden som hukar
i uppfällda kragar


Det är vi i november

vi i livets dalande dans

molltoner

överallt


Det är gravljus och kransar

ljuset i dimman

aftonstjärnan

månen
som häller ljus
över björkens sista löv


Det är vi

i tyngden mot marken

du och jag



Och vi är vackra

vi vet att vi är det

nu när vi sakta faller

i höstens alla färgskalor












Fri vers av bittemi VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-10-31 09:18



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Höstrusket har i alla fall något visst...man får försöka hitta ljuspunkterna...fint diktat...
2018-11-03

  Anya VIP
Mycket finstämd text med hösten och november i centrum med diktarjaget och diktarduet. Blir glad när jag läser. Det finns en styrka i orden.
2018-11-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Ljuvligt och underbart vackert om hösten i natur och liv.
2018-10-31

  Marita Ohlquist VIP
Texten är som en gobeläng med många fina inslag i varpen!
2018-10-31
  > Nästa text
< Föregående

bittemi
bittemi VIP