Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


I går natt på ön


Blanka vatten

Mörkret sänkte sig sakta över nejden
månens gulbleka sken i blanka vatten
speglar sin bild,
en skenbild av
verkligheten

Rör sig sakta
som den levde
levde för de som
försvann i det dunkla djupet.

Människans öde speglas
i månens sken,
ger svaga skuggor
om det som en gång var
ger oss ledljus i tillvaron
när solen gått ner.




Fri vers av Kungskobran VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-10-20 08:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Månens magi
tar sig lätt förbi
vår fantasi
2018-10-21

  Anya VIP
Jaa månens sken är ju en illusion. Bra fångat här. Tycker om djupet i texten.
2018-10-20

  Änglaögon
Fin stämning i dina vackra ord.
2018-10-20

  Öknens Ros VIP
Fin dikt och bild, månen är lite mystisk där den skiner.
2018-10-20

  DavidM VIP
Stämningsfull dikt som flätar samman inre och yttre miljöer.
2018-10-20

  Fulbergarn
Härlig bild också!
2018-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP