Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du ser

Morgonljuset flammar
en stund vid balkongen
trevar sig med vemod
så fint mot din persienn
du gnuggar dina ögon
från nattens goda sömn
du ser allt det vackra
morgonen din vän

Frukostbordet bjuder
var dagen har att ge
du ser vad som händer
precis det du vill ha
cykelfärd till jobbet
på stenlagda gränder
en social gemenskap
känns riktigt bra

Du ser att klockan går
friheten för dörren
hunden innanför dörren
har väntat hela dagen
ni tar en promenad
långt från stora kraven
en känsla av upprymdhet
allt gör dig så betagen

Nattlampan den lyser
mysstunden i sängen
kärleken bredvid dig
du ser det hon behöver
stunden går till tystnad
fridsamheten råder
pulsslagen bredvid dig
så sakta de dig söver

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 579 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-10-25 08:18



Bookmark and Share


  Änglaögon
Väcker tankar och påminner om att ta till vara det bästa i vardagen.
2018-10-29

  Solstrale VIP
Underbart!
2018-10-29

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om guldkorn i vardagsgruset!
2018-10-29

  ResenärGenomLivet VIP
Fin beskrivning av allt som kan hända under en dag...
2018-10-28

  Karina"Kia"
En vardagslunk som blir bildligt i texten vacker.
Gillar då öppningen av dikten,då morgonljuset väcker dagen upp och mot dagens slut i mjuk harmoni.

En dikt som belyser balans i livet!
2018-10-26

  Ewa-Britt Nilson VIP
Dag i god takt
i hela klivet
med livet
så skulle
det va´ för
alla givet!
Väl beskrivet!
2018-10-25

  soligajag_1 VIP
Denna la sig som bomull runt hjärtat !! Bokmärker!!
2018-10-25

  Feliaxel VIP
Vackert skaldat
2018-10-25
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO