Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gröna Gången eller Lyckliga gatan.

När jag var sju år bodde vi vid en väg som hette "Gröna Gången".
Där var det verkligen grön och lummigt, hela vägen ner till affären.
En lanthandel där man handlade över disk.

Underbart var det där, vi bodde tre familjer i huset.
Fabriksarbetare samtliga män.
Alla brydde sig om alla ingen kände sig utanför.
Omodernt var det med utedass, vedeldning i vedspis och kakelugnar.
Vi hade en kakelugn i det så kallade finrummet och en i sovrummet på övre våningen.

Minns att om någon bakat bullar då bjöds alla på kaffe och vi barn fick saft.
Ofta så hade någon av mammorna bakat någon sort kakor som de bjöd på.
Det dukades upp ute under den stora björken, det pratades om både arbetet på fabriken och om att få pengarna att räcka tills nästa lön.

Minns att pappa och de andra männen cyklade till och från arbetet.
Dessutom cyklade de hem på matrasten också då visslan tjöt.
Väntade på pappa nere vid tvättstugan som fanns en bit hemifrån.
Då fick jag sitta på pakethållaren på hemvägen.

Min storebror och jag fick sova nere i köket i kökssoffan en gång.
Pappa sa att mamma var sjuk. Men vi skulle inte oroa oss sa han.

På morgonen gjorde pappa upp eld i vedspisen och malde kaffebönor och kokade kaffe. Vi vaknade min storebror och jag, pappa kramade om oss och berättade att nu hade vi fått en lillebror.

Så gick han med oss upp till sovrummet, så vi fick träffa mamma och lillebror.
Minns ännu glädjen jag kände, men jag sa att han var så skrynklig och röd.




Fri vers (Fri form) av Ezmeralda VIP
Läst 155 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-10-20 15:50



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Fina minne från din barndom!
Tack för att du delar med dig.
2018-10-21

  Ewa-Britt Nilson VIP
Oh så fint att
få vara med om
detta som Du nu
berätta, som om
en film spelades
upp... Ljuvligt liv
fint att Du var där
med kunde berätta
för oss här! Kram!
2018-10-20

  Larz Gustafsson VIP
Här i Gävle finns Lugna Gatan och Smala vägen.
Bra gatunamn. Liksom Luthergatan.
2018-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Ezmeralda
Ezmeralda VIP