Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hyacintum



När dagens gåta sig
förgrenar till tidlös
Undran över tingens
Mening

Då dagens första ljus
strilande letar sig ner
under trädens grenar

I glittrande vattendroppar
bestrålande spindelväv och
blåbärs blom. ..

Så finns där ingen återvändo

När allting intill evighetens
mossgröna andetag svävar

Inuti stillhetens
förlösande sekund.


Med solens första
Glödande strålar

Värmande in i
väntande ögon

Då finns det intet
mer att försaka

Än att hämta hem
Ljusets allom-
givande kraft

in till ett så länge

Innerligt längtans
-fyllt hjärta att
stilla inom sig.

heligt kunna bejaka. ..





Fri vers av Sefarge VIP
Läst 402 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2018-10-20 16:34



Bookmark and Share


  gunnnar nylund VIP
Snyggt detta, känslofulla rader...man
får väl gratulera med applåder.
2018-11-11

  Florstunn
Fastnar verkligen för den här och vill läsa den flera gånger. Känner mig lugn när jag läser den och tänker på sinnesfrid. Något jag sällan upplever och skulle behöva mer av.
2018-10-25

  J-M
Jag tycker om att läsa den här. Den innehåller så mycket liv och närvaro. Kontemplativ och jag som läsare finner en slags försoning och acceptans. Mycket fin dikt med ett fint tempo att läsa.
2018-10-22

  objekt3
Som livet säger: vad sker där och då !
2018-10-22

  Livet1 VIP
Berätta mer.
2018-10-20

    ej medlem längre
Fantastisk!
2018-10-20

  limerick
Vacker och stilla poesi!
2018-10-20

  Bossepoet från Österbotten
ord i skymningen
smeker minnet
tåren väntar
morgondagg
2018-10-20

  bumerang
Vackert.
Verkligt vackert
2018-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP