Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hur mår världen?


Tröst

Konturer ur av ett land
Som att gå med någon i min hand

Jag ser en horisont

En klocka slå
en timme
kyrkans klocka
slår än att månen står i brann

Känns som livet gråter
i en brinnande planet

En tröst är att jag
kan visa trygghet genom att hålla någon i min hand
när en bullrande stad
visar vägen till en strand
vid dammen
där allt är slut

Jag visar månen
i guld och silver
som speglar i hav
konturer ur
av ett land




Fri vers av Karina"Kia"
Läst 350 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-10-20 19:35



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Ibland är det svårt att skilja på nyheter, reklam samt underhållning. Är det stridigheter på närmare håll än någon meter, kan det ändå få hjärtat att så brinna.
2023-12-27

  Anya VIP
Jag känner klimat- och krigångest när jag läser. Oro h ur det ska gå för vår planet. Starkt!
2018-11-06

  Lars Hedlin
Behövs mycket av den varan i världen just nu! Tack för en mycket fin och bra dikt! kram
2018-10-24

  Blomma-Stjärna VIP
en hand du har att ge
som tröst
en hand att skriva
månens speglingar
som visar
vägen
till ett land...
2018-10-21

  Stisse
Du skriver magiskt om tröst. Det finns alltid en hamn i en annan människas hand.
2018-10-21

  Quasimodo
En fin och vacker tröst att få så hand i hand mitt i allt buller!
2018-10-21

  Peter G VIP
Fint att kunna hitta tröst och styrka i naturen, den skönhet den bjuder, och att ha någon att dela det med!


2018-10-21

  Marita Ohlquist VIP
Starkt avslut på en bra och tankeväckande text!
2018-10-21

  ULJO
Gillar särskilt sista strofen
2018-10-21

  Fem hjärtan VIP
Vacker och tänkvärd dikt!
2018-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Karina
Karina"Kia"