Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyckelbarn

Klockan slår sex
mamma ska till jobbet
ytterdörren stängs
lägenheten blir så tyst
ensam med min nyckel
hängande om halsen
hunden orkar inte skälla
säger inte ett knyst

Ensam med min smörgås
och tallriken med fil
flingorna är mjuka
frukost smakar inte gott
skolböcker i väskan
cykeln står där utanför
nyckeln om halsen
den som jag en gång fått

På skolgården de retas
jag är ett nyckelbarn
alla leker de med någon
men jag står utanför
snart så ringer klockan
vi har matte på schemat
fröken hon är snäll
men min själ är så skör

Hemma i lägenheten
bara jag och lilla hunden
nyckeln i ett snöre
snart kväll så underbart
läxorna ska göras
och sängarna bäddas
mamma kommer kanske
genom dörren snart

Klockan slår nattetid
dags att gå till sängs
mamma var trött i kväll
hon var som vanligt sen
säger inte så mycket
jag känner mig ensam
nyckeln under kudden
här i nattens sken

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 350 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-10-21 10:12



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra
2018-10-24

  Eva Helene VIP
Otrygga och ensamma barn finns det alltför många av tyvärr.
Ett angeläget ämne. Bra!
2018-10-23

  Anya VIP
Jaa många barn har det tufft. Får klara sig själv.
2018-10-22

  Blomma-Stjärna VIP
berörande rimmad vers -
om ett hårt liv för ett barn
och en ensam arbetande mor!
2018-10-21

    Elisabeth Nilsson VIP
Många barns verklighet, väl beskriven i berörande dikt.
2018-10-21

  M.Eta
Lite tragisk text om ensambarn. Hunden måste varit gott sällskap ändå.
2018-10-21

  Cikoria Blå VIP
Så vill man inte att en hund och ett barn ska ha det.
Hon hade väl inget val, mamman.
2018-10-21

  Marita Ohlquist VIP
Berörande om många barns verklighet!
2018-10-21

  DavidM VIP
En dikt som går direkt in. Känns att läsa.
2018-10-21

  Feliaxel VIP
Inget bra liv för ett barn
2018-10-21

  Maria Sundelin VIP
Väldigt talande om känslan av att vara ensam och inte känna att man hör till
2018-10-21
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO