Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Och den store Konservatorn i Konservatoriet log"


Den idylliska ritualen. ..




Vardagsisvägen hade
immat igen,igen

Som den gjort så många
gånger förr. ..

Visade sin snorhala sida

bland alla frostbenypta
Vinter slumrande
Törnrosa trädgårdar

Vart hade den stora
Klimatförändringen
Tagit vägen?

Här var det inga brända bilar
Bland de idylliska miljonkonsult
lyxvillorna alla välmående med
-lemmar av Svenskt Näringsliv

Som tog hand om sina stackars
Svenska för invandrare blandat
med rotavdrag och svartjobb

Sinsemellan Natt o Dag
Bröstarvingar och skatteplanerings
flyktingar

På tillfälligt hembesök från
de vita sansträndernas
oskuldsfullt leende skatteparadis

Inuti de inneslutna garagen
stod de nypolerade bilarna
och glänste

På Julafton tillsammans med
De otåliga barnen som alla
äntligen skulle få sin stora
Kompensation för föräldrarnas
Tidsbrist under det gångna året

Men det viktigaste av allt
Var ju ändå att de kunde
få känna hur älskade de
var. För en gångs skull

Trots alla presenter
i gemenskapens stora
Välsignade fridfulla Helg!






Prosa (Fabel/Saga) av Sefarge VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-10-21 11:47



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Insiktsfull satir om dagsläget, med alla penningkåta banker och annat folk, som fuskar å det värsta!
2018-10-21

  Valter Örn VIP
C`est ca
2018-10-21

  Fulbergarn
Fingret på punkten
2018-10-21

  objekt3
Sådär ja.
2018-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP