Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ljuset regerar


Bloss (Ljuset sa)


"Vad vill du?" frågade Mörkret
"Skingra dig" svarade Ljuset

"Nu när det blir kulen höst
vill jag sprida hopp och tröst
släpper aldrig taget

mitt i hätska valdebatten
vill jag va' ett ljus i natten
få en plats i laget

Då jag mänskor samlar hop
vid ett bröllop eller dop
vill jag gärna lysa

den som ska ha glädjefest
bjuder alltid mig som gäst
alla vill ju mysa

Men där sorg och gråt regerar
jag min ljusgård koncentrerar
blir till en lanterna

när Alla Helgons tid tar vid
blir jag symbol för himlens frid
likt en fallen stjärna

Jag kan lysa upp en park
mörkret tappar genast mark
trygghet finns att hämta

i en lykta gjord av snö;
när någon är på väg att dö
syns jag tappert flämta

Värmer dina frusna tår
gär jag också om jag får"


Mörkret mumlade så svag:
"kampen har jag vunnit!"

men när Ljuset blivit dag
hade han försvunnit





Bunden vers (Rim) av stormengudrun VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-10-22 18:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP