Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Stunder



det finns stunder att minnas
bland de glimrande
finns alla sorgkantade
såren som blöder
det är alltid roligt höra lögner
när man själv vet sanningen
vi måste ljuga litet för oss själva
för att orka

SANNINGEN ÄR SÅ BLÄNDANDE
att jag faller oavbrutet i natten
då öppnas springorna
vreden får motorn att fungera igen
förakt för de som går över lik om det krävs
gator strövade länge med sänkt blick
en absurd rädsla över att våga

jag är emot alla hedersutmärkelser, varifrån
de än kommer - det finns inget vulgärare
än att vilja utmärka sig
- detta att vara bättre än andra,
arvet från antiken ? vem är bättre inte du
inte jag - vi är lika små varenda en
ett stoftkorn på jordens rygg

jag är emot varje ideologi, i vilken
färgnyans den än serveras.
Ju tjusigare allt ser ut, desto mindre dvärgar gömmer sig
bakom orden
Ju vackrare ord, desto suspektare
är deras intentioner. Ju högre mål, desto
smaklösare verser
personlig ambition? den tvingar oss dagligen
till små eller stora eftergifter
och våra svagheter har stor skuld i det
hur många i dag är helt
i avsaknad av etik och moral ?
vi dansar på randen av en vulkan
alla vi som sticker ut, inte går i samma led

RES DIG UPP DU SOM GÅR BÖJD
stå rak i ryggen se ljuset vid horisonten
och möjligheterna
Låt ingen dvärg ta ifrån dig
ljus, hopp, tro, värdighet och sanning

allt det som ditt hjärta brinner för!




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-10-22 00:28



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Tänkvärt och en bra uppmaning som avslutning...
2018-10-28

  morgonstjärna VIP
det är en kampsång ! :) kram
2018-10-24
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP