Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kampen för morgondagen (Bella ciao)

Så titta ut ur
ditt eget fönster
Där kan du se
det svenska samhälle

Så titta ut ur
ditt eget fönster
Du kan se dagis och sjukhus

Vi har det bättre
än de där innan
Vi har det bättre än de
som kom före oss

Vi har det bättre
än de där innan
Än de som banat denna väg

Bredvid järntorget
finns det statyer
Av de som slitit
och kämpat för hundra år

Bredvid järntorget
finns det statyer
de håller hammare och såg

Och alla mänskor'
som går förbi där
De ska titta och undra
vad är det där?

Och alla mänskor'
som går förbi där
Ska fråga men vad byggde ni?

Vi byggde landet
med bara händer
Vi gjorde det ändå trots
att vi frös och svalt

Vi byggde landet
med bara händer
Nu får ni inte glömma oss

Ty detta arv som
nu har förkunnats
Det ska kräva av er
att ni gör er plikt

Ty detta arv som
nu har förkunnats
Ska kräva er på kampens väg

Att ni står upp mot
nyliberaler
Som nu sälja allt det
som vi har byggt upp

Att ni står upp mot
nyliberaler
De bygger marknadsdiktatur

Att ni slår vakt om
rätten att strejka
Vi är många som fått
sätta livet till

Att ni slår vakt om
rätten att strejka
Den har kostat att få till

Att ni ej velar
och ej ursäktar
När ni vill ta någonting
som av rätt är ert

Att ni ej velar
och ej ursäktar
Kapitalet velar ej

Så ta upp kampen
för morgondagen
För välfärd, för ordning
för rätt och lag

Så ta upp kampen
för morgondagen
Ni ska bygga framtiden

Så ta upp kampen
för morgondagen
Ni ska bygga framtiden




Fri vers av erikspoesi
Läst 272 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-10-22 10:58



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag vägrar att engagera mig i politisk kamp samt att rösta.
2018-10-22
  > Nästa text
< Föregående

erikspoesi