Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poetens intryck

 

 
Han hade legat dygn 
efter dygn i sängen 
 
Utan sömn 
Ångestattacker 
 
Tankebilderna 
virvlade om i 
ett uppslukande
kaos
 
I oändligheten 
satt en orörlig 
punkt 
 
Den kastade ut
vågor av vatten,
ljus och skugga 
 
 Sorl av många röster,
porlande vatten, dödsskrik 
från människor 
 
Ett virrvarr av intryck 
som till slut fick 
honom att somna



Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 295 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2018-10-22 12:45

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  StinaJ VIP
Berörande om det som kan pågå i en poets huvud. Till slut kommer det ut på ett sätt eller annat. Som här i denna text kanske ?
2018-10-23

  Fulbergarn
man somnar till slut
annars dog man nog
2018-10-22

  Kungskobran VIP
Skriet ekar i poetens väggar
infiltrerar hypotamus vindlingar
söker sig till utkanterna
REM är nära, neurornernas dans
ger stimulans ,stor poesi är nära


2018-10-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra skriftat!
2018-10-22

  ULJO
Berörande framfört
2018-10-22

  Ewa-Britt Nilson VIP
Uttryck
och intryck
som rullar på
för en poet halv-
sovande eller
drömmande kan ju
få ett så´nt resultat
att vi blir dessa raders
intresserade läsare då...
Så fler vi väntar på!

2018-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten