Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du sköna nya värld

Du sköna nya värld där klyftor växer
Bomber faller och gifter sprids i våra växter
Ungas jakt på bostad, blott en varm säng jag begär
Förhoppningar i tusen bitar när budget beskärs

Du fagra nya värld, där media skräms och chockar
Men vi har ej tid, TV:s dokusåpor med skrämmande flockar
Av mediakåta nyrika "spöken"
Förvandlar medieutbudet till en öken

Du modiga nya värld, där tågen aldrig går i tid
Nyanlända i svår arbetslöshet, de söker blott frid
Byråkrater bråkar och bara tjafsar
Privatiseringar stjäl, dina penningar de nafsar

Du fantastiska nya värld, vad är denna "segregation"?
Vi kunde ha ställt oss upp i en gemensam aktion
För decennier sedan och löst alla tvister
Men nej nej! Vi är Sverige, faktiskt inga nazister!

Du härliga nya värld, där EU stjäl all vår makt
Ryssland "hotar" och tvingar oss till blodbestänkt NATO-pakt
Storebror övervakar varje liten detalj
Och på "Fejjan" sker en ny infekterad batalj




Bunden vers (Rim) av Masterlord
Läst 295 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-10-22 19:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Masterlord