Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


innanför muren kroppen cellerna minns

 

som ett tillstånd som

ännu inte utvecklats

vars metamorfos

ännu inte blivit till

 

där orden vilar

innan de brukas

hör de ännu inte till

en mening av innehåll

 

de ord som styr fel

skapar virvlar i tiden

förbigågna ord glöms

förbisedda meningar göms

 

som att höra humlorna surra

innan de har vaknat för året

dess eko från ett avlägset bo

når ens inre medvetandetillstånd

 

gräset minns vi hur grönt det är

havets doft kan vi förnimma

för vår inre syn se körsbärsträd i blom

uppleva beröringen av en solskenskram

 

den känslan vill jag du ska minnas

hur det en gång var förutbestämt

så tillvida att vi fabricerade det ivrigt

vi ville att det skulle vara precis så

 

efterkonstruktion av ett dåtidsögonblick

som aldrig funnits till men som vi önskade

tillsist blev det ett verkligt minne oss emellan

det blev till för vi födde det tillsammans idagen

 

smekande fingrar på en skrynklig skinnbit

återstoden av ett läderartat blad från ifjor

blommans utskott i jorden som sakta skjuter upp

gjorda för att lyfta löv åt sidan för att blomma ut

 

det går små celler omkring i kroppen som minns

de skjuter pilar på friska nya celler med sin smärta

uppbyggnaden av ny kraft tar tid efter ett trauma

där någons vrede slagit sönder en helt i spillror

 

nomenklaturen som medverkat till repetitionen

bladnerverna liksom dem i kroppen skallrar

frost gör dem hårda, kvävda och sedan dör de

frihet att välja är en anpassning till omständigheter

 

valet att kunna se bortom förutsättningarna

och ändå uppleva sig bortom allt som hämmar

som om man hade möjligheterna i sin hand ändå

så att säga, att inte göra saker värre än de måste vara ...

 

det är som att leva i ett tillstånd som

ännu inte utvecklats till någonting

där tankarna genomgår en metamorfos

för att finna lyckan som ännu inte blivit till

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-10-22 22:37



Bookmark and Share


  Poeten Salvador VIP
Uppfinningsrikt språk
2018-10-23

  StinaJ VIP
Så fint poetat om verkligheternas tillstånd.
2018-10-23

  Viksten
Synnerligen fin text
Mycket bra
2018-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP