Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför kan en pappa

Varför var han inte nöjd
Med sin finaste lilla dotter
Nog utan att förstå
Sa han elaka ord
Utav kärlek och i pussar
Men av missnöje
Och i sin rädsla
Till den lilla flickan
Som skulle växa
Hans ord så hårda
Den far han var
Hennes fina lilla kropp
Hur kunde han
I sin kärlek
Såra henne med ord
Hur kunde han veta
Att det satt sådana spår
Att nu som kvinna
Inte känna stolthet
Då hon är den vackraste
Dotter man kan ha
En pappa bara en pappa
Kan sticka udden av livet
Och göra ett sår
Svårt att läka
Svårt att glömma
Svårt att förlåta




Fri vers av Sommarina VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-10-22 22:43



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Starkt och här finns kamp och liv.
2018-12-12

  Lars Hedlin
Oerhört stark och berörande på ett djup som berör mycket!
2018-11-22

  Anya VIP
Stark text om en förälder som totalt misslyckas. Känner igen mig i orden och situationen. Bra flyt i texten. Den griper tag.
2018-10-25

  Marita Ohlquist VIP
Starkt berörande text som jag känner igen mig i!
2018-10-24

  ULJO
Ingen ska sjad ett barn. Varken mamma eller pappa
2018-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Sommarina
Sommarina VIP