Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


Den förgiftade floden

 

Jag driver med bråtet i
den förgiftade floden

Här finns ingen sanning
utan bara lögnfabrikat

Jag flyter på en flotte
byggd av poesi och musik

Det räddar mig från att
kvävas i den avskyvärda
sörjan

Jag är rädd för att dras ner
och sälla mig till
de som alltid har rätt

Den enda visshet jag
har är ovissheten




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 239 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2018-10-22 23:38

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Poeten Salvador VIP
Fin paradox på slutet
2018-10-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Så bra diktat! Vem vill vara en besserwisser? Tänker man efter, så är väl ovissheten det enda vi har.
2018-10-23

  StinaJ VIP
Dessa pausdikter, så bra poesi de är för själen. Så även denna. Mycket bra.
2018-10-23

  Öknens Ros VIP
rent vatten börjar bli en bristvara.
2018-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten