Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konsensus

Nu har vi plockat bort tvekan
ur varandras ansikten
och kan med gemensam tydlig styrka
peka på vem som är problemet
Resten är bara en formsak
Låt tiden gå
Låt de osynliga skruvarna
tränga in ytterligare en millimeter
Låt den som kippar efter luft
andas fritt en stund
Lägg den skottskadade
på den mjuka fällen
och kalla det för humanism
Trösta varandra
Håll om varandra
I nödens stund




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-10-23 05:47



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
De tre sista raderna är ett fantastiskt avslut på en bra och tänkvärd text!
2018-10-24

  Blomma-Stjärna VIP
Grymheten är dum och den kan vara låångdragen och kläs i mjukhet och humanism - konstigt nog!


2018-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP