Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Indian slum




Varför sändes jag hit?
Här suckar döden alltjämt
Här viner flata händer i tillrättavisande förtvivlan
Här river buken i barnens mattade kroppar

Varför visar du mig denna avgrund?
Tusen och åter tusen utsträckta armar
Skriker ut hopplösheten i förtvivlad sorg
Dessa sargade mödrars kroppar och bortsupna ångestfyllda fäder

Varför fick jag uppleva helvetet på jorden?
Platsen där man föds in i döden
Där smogen fyller alla lungor och
Mödrar släcker sina döttrars lågor

Vem vill du att jag berättar för?













Fri vers av annapoem
Läst 245 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-10-23 07:28



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

Ser-tar in- ger- ber att fler väljer att öppna ögonen...

Tacksam för att du delar orden...så ger vi vidarel
2018-11-10

  Gin83
Oerhört gripande
Gillar frågeställningen i alstret . Blir väldigt påtagligt
Bilden och texten tillsammans är hjärtskärande
Starkt förmedlat
2018-10-24

  Lars Hedlin
Stark och full av både känsla och insikt!
2018-10-24
  > Nästa text
< Föregående

annapoem
annapoem