Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lyssna Hör!

Lyssna
Hör!
Visst är det
väl världen
som brusar
där utanför?

Eller är det
bara en
skimär
Det liv vi
lever här?

På detta har
skalder och
filosofer
funderat
och
även du själv
stundtals
spekulerat

Men kom du
då fram till ett
endaste dugg?
är frågan

Där du sitter
med din tekopp
och stirrar in i
lågan

Av ännu ett
ljus du tänder
denna dag

När tanken
tycks obegriplig
och tron är svag

Men fortsätt ändå
att tänka på allt
det du fått
i stort som i smått

Tänk med
tacksamhet
att livet
är just sådant
som vid första
anblick kan verka
smått
men om du
lyssnar varsamt
bådar gott

I både ditt liv
och i världens
därutanför

Som låter sin stämma
tolka det livet
Du inte alls borde ta för givet








Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 165 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-10-23 10:05



Bookmark and Share


  Whero
Fina rim jag hör.
2018-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP