Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en måste ju unna sig - del 2


Jag har hört att det blir bättre med tiden.
Jag har själv sagt det.
Det är bara synd att tiden
utan honom
är sämre än den tiden han skulle
vara med

istället gjorde han slut och slog ett stort hål i framtiden
och vad hade han tänkt att jag skulle fylla det med? Va?
hittills är det halvfullt med billig whisky, (hel)fula män och typ 17 påsar chips
FÖR MAN MÅSTE JU UNNA SIG

att vara en klyscha
skriva jävligt ledsen poesi och vänta på bättre tider
kom då. KOM DÅ. kom bättre tider.
Kom tillbaka.
det är på tiden.

och tiden gjorde sitt och gick
och gick
och kom faktiskt åter!

!!!!

KÄRLEKEN - Del 2
Den här gången är det personligt

han kom tillbaka

4 månader av patetisk längtan
4 månader av att plocka upp kroppsdelar från främmande sängar,
föra upp drinkar mot munnen och sakta försöka föra sig framåt
med hjärnan och hjärtat släpandes motvilligt med över kullerstensgator och kladdiga dansgolv, maldes ner till mos och gegga.

plötslig var han där igen, i mitt vardagsrum
som en afrikansk prins, klädd i päls och juveler
och vi drack guld från Gdansk och jag plockade ihop mig själv.
sammanfogade mina delar med hans
använde mina safter som lim och min kärlek likaså.

byggde en bräcklig grund av bräckliga förhoppningar
av torkad saliv och sekret

brakade rakt igenom


inte förvånad
bara förkrossad
förpassad

förbannade den dag han kom tillbaka och alla mina försök till förbättring blev till förbittring
helvete heller!
kom bättre tider
kom bättre tider

kom aldrig tillbaka







Fri vers (Fri form) av petrowskij
Läst 210 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-10-23 15:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

petrowskij
petrowskij