Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sinnets serpentinväg

 

 

 

i en glänta

får sommarnattsvisorna liv

och ängslyckan sjunger

med målande slingor 

 

du vävs för mitt öga

bland skogsnäveböljor

 

dikten du andas

bland dimmornas dans

doftar av vaknande dag

 

orden blir blommande rosor

på kindbenets hud

dina blickar smakar

skogslandets djupgömda källa

 

droppen splittrar längtans  ljus





Fri vers av Per Rydberg
Läst 214 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-10-23 20:44



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
'Skogsnäveböljor', det ordet går nog inte att hitta i ordboken... kul med ord som har en 'klangbotten' och fin betydelse.
2018-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg