Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Maslovs behovstrappa och existentiell ångest…


existens

det sägs att livsångesten är störst
på behovtrappans krön
att endast där
orkar vi söka livets mening

som om inte omtankens låga
fladdrar även i utsatthetens mörker
som om inte vänlighet glimrar till
även i den djupaste misär

bor den inte där, livets mening,
i beröringsytan mellan två levande varelser
är inte innerligheten det enda
som i sanning kan fylla våra hjärtan
är inte allt annat tomhet?

beröringen som förutsätter en utsatthet
att man villigt eller av nödvändighet
sträcker sig utanför sin bekvämlighets gräns
och lever i den sårbarhet som öppnar oss för varandra

Så kanske är det sant ändå
att livsångesten är störst på behovtrappans krön

inte för att vi behöver nå dit
innan vi kan söka livets mening
men för att livets mening inte går att finna där

Så kanske är det sant ändå
att livsångesten är störst på behovtrappans krön
för att det är platsen 
där ett tomt hjärta skaver som mest




Fri vers (Fri form) av Mattias Alveteg (Lavtege)
Läst 346 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-10-24 07:01



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
En bra text som manar till eftertanke...
2018-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alveteg (Lavtege)
Mattias Alveteg (Lavtege)