Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


En utdragen process

 

Mitt skratt har tystnat
för alltid
Min glädje försvann
mitt i steget

Färgerna finns inte
i den stumfilm jag
lever i

Jag hör inga fåglar
sjunga på gren

Orden ekar ihåligt
i mitt ödsliga rum

Min syn börjar svikta
och jag vet inte om
bokstäverna är symboler
för onda tider

Jag hoppas att skrattet
återvänder och att glädjen
tar plats i mig igen

Vem kan tända elden
som får mig att brinna
och skriva vackra rader
om kärlek och saknad

Det är kanske för sent
att vakna upp med sinnena
i behåll

Jag följer järnvägsspåren
i fel riktning och vaknar
utmattad i en banvaktarstuga

Där sitter jag tills något tåg
stannar och för mig vidare
till slutstationen




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 445 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2018-10-24 07:17

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket bra, men sorgligt diktat! Må hoppet segra!
2018-10-24

  Stefan Albrektsson
Hela texten rör sig in mot allt större mörker - hoppet i hopplösheten synes långt borta... Tungt.
2018-10-24

    ej medlem längre
Sorgligt vacker
2018-10-24

    ej medlem längre

2018-10-24

  Kungskobran VIP
Fantastiskt fin kan läsas gång på gång
2018-10-24

  Bodingen VIP
Huga, i en stumfilm kan ingen höra dig skrika...
2018-10-24

    ej medlem längre
Du fångar bra hur urtavlan håller strypgrepp på tid när de djupa andetagen saknar förmåga.
2018-10-24

  ULJO
Så bra skaldat
2018-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten