Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samhällspyramiden





Längst ner är alla bärarna
som knäar under tyngden
trycket är hårt och skoningslöst
kroppen värker och svider

högst upp är dem som bestämmer
sitter i mjuka fåtöljer
njuter av maktens berusning
upplever strålande tider

när bärarna inte orkar mer
och pyramiden rasar i en hög
ser makten sig förvånat omkring
och nya planer smider















Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 351 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2018-10-24 12:44



Bookmark and Share


  Ronny Berk
Så väl tänkt och skrivet, ja !
2018-11-02

  Gunnar Hilén VIP
Sverige - det jämlika samhället !!!
2018-10-31

  Lottie Ålhed VIP
Tyvärr stämmer det fortfarande att de utslitna
efter allt slit inte ens har vettig pension att vänta i många fall m. fl orättvisor
2018-10-30

    ADI Nehlin
stark text
2018-10-30

  Stanley Rydell
Sant och förfärligt och stöttat från höger! Minns Kung Cheops pyramid som Hoola Bandola Band sjöng någon gång i urtiden. Skickligt fångat!
2018-10-29

  MALVAA VIP
pyramid efter pyramid ,men till slut rättvisan som styr
2018-10-28

  ResenärGenomLivet VIP
En riktigt bra bild av läget...när ska de lära sig...
2018-10-28

  Flying Anna VIP
Så sant som det är sagt..tyvärr.
Men brilliant formulerat!
2018-10-27

  Karina"Kia"
Samhällets uppbyggnad!
Vi niger och tittar på..vi tar emot och är timida!
2018-10-26

  Anya VIP
Tänker på den kapitalistiska pyramiden. Jaa samhället är tufft.
2018-10-25

  Sommarina VIP
Exakt så, härskarna härskar. Som vanligt.
2018-10-25

  Peter G VIP
Kan bara instämma i din beskrivning av samhällspyramiden! Makten är girig och finner alltid nya vägar att härska och hålla sig kvar i de mjuka fåtöljerna!
2018-10-25

    Peter Söderqvist
Bilden av makten som tynger arbetarna får mig att tänka på Mikael Wiehes sång Keops pyramid.

Snyggt.
2018-10-24

  Olof Lagerhorn VIP
Starka och målande bilder som bär upp ditt resonemang. Själv delar jag inte ditt synsätt här.
2018-10-24

    Elisabeth Nilsson VIP
En tragisk fullträff! Precis så här är det. Instämmer med Afrikas röda blomma.
2018-10-24

  Eva Helene VIP
Ojämlikheten råder fortfarande tyvärr, bra beskrivet här!
2018-10-24

  Blomma-Stjärna VIP
Träffande rätt! Varför ens makteliten får hålla på att pösa och raljera, lögna och bravera beror väl på att arbetarna är trötta och barnen och pensionärerna saknar makt (lite tillspetsat) !
2018-10-24

  Maria Sundelin VIP
Så träffande
Kramar
2018-10-24

  Öknens Ros VIP
Beundransvärda de som håller upp samhället.
2018-10-24

  ULJO
En beskrivning av det diktatoriska samhället. Det som borde förbjudas.
2018-10-24

  Feliaxel VIP
Dagens samhälle i ett nötskal
2018-10-24

  Fulbergarn
Ja trodde de hade förbjudit pyramidspel
2018-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP