Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Anm. Vandring, kreatursdriven rundgång för upphämtning av brunnsvatten e.dyl. J.H. Kellgren skrev om Salig Dumbom.


Höstvandring



Blåsten tog mig med storm,
billigt hattrick på vägen,
vägbeströdde konfetti
som ett hosianna.

Knappast salig,
möjligen dumbom
och bildlig åsna
i upprepad dagsrutin
och lunk.

En vandring att bli tjudrad till
som rundgång,
att leva i cirkel
som när hösten återkommer
just nu igen.

Färgfotonas färger från då
samma idag.
Sådan också jag.








Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 440 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-10-24 13:40



Bookmark and Share


  Anya VIP
Gillar den där rundgången som du får till. Jaa allt går bara runt, runt...tänker jag. Dagen, månaden, året...solsystemet, galaxen.
2018-11-06

  ResenärGenomLivet VIP
Även hösten har sin tjusning...härlig dikt...
2018-10-28

  Maiah VIP
Spännande skildring av en höstvandring och det blir så rikt med ditt onfång av ord
2018-10-26

  Stanley Rydell
just nu igen - diktens förtätning. Mycket uttryckt i så enkla småord!
2018-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP