Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utan lugn, ung och dum

Bilar rusar fram
slår upp damm
längs en avlägsen vägkant
och där går han, han som vann
Rebel utan lugn med en hjärtfrekvens totalt osund

Läderjacka som är sen det var punk att vara punk
cigg och sliten lugg
Skrattar med vänner i sena nätter
dagen efter möts med värktabletter
för visst är det så
när man är ung, totalt osund, rebel utan lugn
hjärtat växelverkar med det dumdristiga i en evig, växande sekund

Han söker lyckan, siktar och prickar
sväljer, hickar
För han börjar se nu, vad han alltid vetat
Det där svaret på vad han letar
Som folk säger är undergången
han börjar fatta texten i den där sången
att valet alltid är presens eller nonens

de tänker på honom än
vännerna där han spenderade natten
De kommer ihåg hans cigg och slitna lugg
Rebel utan lugn, nu får du vila en stund




Övriga genrer av ingenallsegentligen
Läst 266 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-10-25 01:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ingenallsegentligen
ingenallsegentligen