Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tältsäng

En tältsäng med rostiga fjädrar
jag ligger stilla hela natten
med täcket över näsan och andas in
koldioxid och svett

En tältsäng i ett hus där jag inte hör hemma
en urinblåsa som spricker
och gråter ut över skrynkliga lakan

En tältsäng som är tom när ni vaknar
Eller väcks av sjukdom
Vänder hon sig om för att se efter vart jag är?
Eller är hon stilla

Barnet har somnat i badkaret

Nu hörs det trygga rasslandet av en tablettdosa
Någon som spolar i en vattenkran

Sedan morfar som drar av mig pyjamasen
och kör barnet till dagis
för omprogrammering




Fri vers (Fri form) av Qadira
Läst 338 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-12-02 21:24



Bookmark and Share


  objekt3
Skräck
2018-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Qadira