Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det stundar fest

Det stundar
fest i den
skånska myllan

pigan har bråttom

med rosiga kinder
och fuktiga hårtestar

skyndar hon runt

i sitt solkiga förkläde
med uppkavlade blusärmar

slätar ut duken
småspringer med faten

skinka och bog
spickekorv
bruna bönor
och fläsk därtill

soppa med klimp
brännvin och öl

och pigan stryker
en hårtest från ansiktet

suckar och hoppas

att husets herre
just ikväll ska
hålla fingrarna
i styr

när brännvinet flödar
och han rödbrusig
av berusning

ratar sin maka

för imorgon
ska pigan

trolova sig

med drängen
från granngården

och pigan vet
att det är i grevens tid

ty snart kommer
förklädet att bukta

och ingen kommer
någonsin att få
veta hennes hemlighet









Fri vers av HenrysDotter
Läst 283 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-10-26 11:46



Bookmark and Share


  Fulbergarn
jag ser det framför mig

bra skaldat
2018-11-15

  DavidM VIP
En levande förtäljd historia.
2018-10-27
  > Nästa text
< Föregående

HenrysDotter
HenrysDotter