Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


lägger ut den här gamla...se upp nu när vägarna blir hala och nätterna kalla . har skrivit om den till en sonett.


Deja vu



2016-11-08 17:54 av the wildcat (medlemsid: 79522)

en mörkervinge över glaset sig sänker
hör trafikrytmens musik
lyktornas ögon i mörkret blänker
inget annat är tonerna lik
fem toner vind, resten ett brus
flingorna långsamt de singlar
ljudvågor formas ett sövande sus
bilköer försiktigt hemåt sniglar
snörök över asfaltens hud driver i strängar
plötsligt vinden i flingorna tar fatt
naturen blöder, ringlar i ormande svängar
yr och virvlar i skräckens natt
Ägget under pedalen oväntat går i kras
vrider varsamt på ratten
bilen styr utan vare sig ratt eller gas
sakta går färden hemåt i natten
Orden hinner långsamt ifatt
minnet värmer över dina ord
skräckens dag och fasans natt
bästa värmen som finns på denna jord
våra positiva tankar






Bunden vers (Sonett) av morgonstjärna VIP
Läst 326 gånger
Publicerad 2018-10-26 19:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP