Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten rim-repris


Herr spindel och älvan

Liten älva andlöst
i daggpärlat spindelnät vilar
medan Herr Spindel hysteriskt
fram och tillbaka ilar

Ingen fluga, ingen fjäril lär fastna
gårdagens fångst lär ej räcka
om hon envisas med att sova där!
Kan man en älva väcka?

Spindeln funderar och blänger
på liten gullig figur
försöker hålla kvar sin ilska
vill åtminstone verka lite sur

Men även spindlar har hjärtan
i sina spindliga kroppar
Kan inte annat än smälta
för älvlika rosenknoppar

Sov då förbaskade älva
gunga omkring i min gunga
tänker Herr Spindel småroat
och kommer på sig själv med att sjunga




Bunden vers (Rim) av Lindalou
Läst 90 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-10-26 21:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lindalou
Lindalou