Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensamheten ....väger!


Två linjer skär igenom det tunna ljusets mantel
färden likt en blåvinge
natten ljus utan ljud

Tittar upp mot himlen
långt bortom där solen går ner

Ett skymningsland
när natten tar vid
nattens mörkblå mantel
med moln som dansar

Där solar och månar trevar varann
känslan tänds som eld

Allt kan förändras
glasklart som en stjärna
i mörkrets universum med sin energi
det ljusa i mörkrets hemlängtan
som solar som sänker sig
låter natten vidta hav

Stjärnvalvet låter glittra gräs




Fri vers av Karina"Kia"
Läst 542 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2018-10-27 00:43



Bookmark and Share


  Niliboy
Ja, denna förunderliga stjärnhimmel
men vi skall nog nöja oss å inte fara ut dit. Vi kan ju nöja oss med att dikta vackert som du!
2020-10-02

  Lars Hedlin
Skrivit med känsla och inlevelse som berör på ett djupare plan :) Mycket mycket bra!
2018-11-05

  Fem hjärtan VIP
Mästerligt!!
2018-11-02

  Nils-Robert
Vilken fin poesi. Bokmärks!!
2018-10-29

  Anya VIP
Så fin med existentiell touch. Tror jag ska gå ut och se på himlen i skymningslandet. Tack för att du inspirerar.
2018-10-29

  Marita Ohlquist VIP
Texten är en strålande stjärna på poesins himmel!
2018-10-29

  ULJO
Så fin poesi
2018-10-29

  MALVAA VIP
man ska inte känna sig ensam när man har så många kära och nära runtomkring
2018-10-28

  Quasimodo
Här möts ljus och mörker i sköna bilder i tillvarons magi!
2018-10-28

  Blomma-Stjärna VIP
ett underbart möte med natthimmelen i poetiskt glittrande form - !
2018-10-27

  Chawa VIP
Stämningsfull och drömlik poesi. Jag dröjer kvar en stund och betraktar de vackra bilderna som infinner sig i mitt inom. Upplever en ödmjukhet inför det gåtfulla... Tack!
2018-10-27

  Peter G VIP
Som en reflektion över livet och det mysterium vår tillvaro här på planet tycks vara!
Många fina strofer såsom "det ljusa i mörkrets hemlängtan"

Fint!
2018-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Karina
Karina"Kia"